Darmowy łatwy aktualny program pit za 2019  rok (Pit 28, pit 36, Pit, 36l, Pit 37, Pit 38)

Proponujemy sprawdzone narzędzie, dzięki któremu szybko, sprawnie i poprawnie wypełnisz deklaracje pit: e-pity
Wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Program do rozliczania PIT 2014 online - e-pity 2014
fundacja dzieciom

Twoje rozliczenie podatkowe nie zajmie Ci dłużej niż 5 minut. W naszym programie do rozliczania PITów wspieramy ideę 1%. Wiemy, że wielu z Państwa od lat sympatyzuje i wspiera konkretne OPP, dlatego podjęliśmy decyzję o udostępnieniu bezpłatnej wersji on-line naszego programu wszystkim OPP, uprawnionym do otrzymania 1% podatku za 2018 rok. Dzięki programowi e-pity od dnia jego premiery użytkownicy przekazali już ponad 100.000.000 złotych dla ponad 7000 organizacji.

AKTYWNE AKTUALNE FORMULARZE PIT  PDF ZA 2019

PIT-OP-2019

PIT-28

PIT-36

PIT-36L

PIT-37

PIT-38

PIT-39

Specjalny formularz dla emerytów i rencistów:
Oświadczenie PIT OP online

Jeden procent z pełną kulturą

Fundacja Na Rzecz Kultury i Edukacji im. Tymoteusza Karpowicza KRS jest organizacją pożytku publicznego.

Nasz numer KRS: 0000333054

Jeżeli jesteś tu pierwszy raz, zapoznaj się z naszą misją:
NASZA MISJA

Fundacja prowadzi dwie księgarnie:
Księgarnie Partnerską DSW Tajne Komplety we wrocławskim rynku przy ul. Przejście Garncarskie 2 oraz Księgarnie Filmową Tajne Komplety/Nowe Horyzonty przy ul. Kazimierza we Wrocławiu.

W księgarni Tajne Komplety zorganizowaliśmy w latach 2010-2018 ponad 800 wydarzeń o charakterze kulturalno-edukacyjnym, większość z nich prezentujemy na naszym portalu w postaci zarejestrowanych materiałów filmowych , odwiedź również naszą galerię zdjęć na Facebooku

Poniżej panorama 3D naszej księgarni:

Fundacja prowadzi również działalność wydawniczą. oraz Festiwal Literacko-Artystyczny preTEXTY. Jest również wydawcą popularnego pisma literackiego Magazyn Materiałów Literackich Cegła

Środki przekazane w postaci 1% podatku przeznaczamy na ambitne i niekomercyjne projekty, które nie mogłyby istnieć bez dodatkowego wsparcia.

Możesz przekazać nam 1% podatku. Jak to zrobić?

Po wyliczeniu, ile podatku będziemy mieli do zapłacenia w tym roku, w ostatnich rubrykach zeznania podatkowego wpisujemy nazwę i numer pod jakim widnieje w Krajowym Rejestrze Sądowym organizacja, której chce przekazać 1 % należnego podatku (art.45 ust.5c ustawy o pdpf). Numer ten znajdziemy m.in. na liście publikowanej przez Ministra Sprawiedliwości: http://opp.ms.gov.pl/
Wpisujemy także kwotę, którą chcemy przekazać dla OPP, nie może ona jednak przekraczać 1 % podatku należnego, wynikającego z zeznania podatkowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół (art.45 ust.5c ustawy o pdpf).

Czyli w przypadku naszej Fundacji będzie to:

Nazwa: Fundacja Na Rzecz Kultury i Edukacji im. Tymoteusza Karpowicza
Nr KRS: 0000333054

Bezpłatne, aktualne formularze PIT do pobrania:

1% podatku mogą przekazać organizacjom mającym status pożytku publicznego rozliczający się w Polsce:
??? podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych (w tym m.in.podatnicy uzyskujący dochody z odpłatnego zbycia papierów wartościowych);
??? podatnicy opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych;
??? podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą i korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku.

Jak przekazać darowiznę:

Dla osób lub firm chcących wesprzeć Fundację darowizną z przeznaczeniem na cele statutowe podajemy numer konta:

więcej o darowiznach pod linkami: