Darmowy łatwy aktualny program pit za 2018  rok (Pit 28, pit 36, Pit, 36l, Pit 37, Pit 38)

Proponujemy sprawdzone narzędzie, dzięki któremu szybko, sprawnie i poprawnie wypełnisz deklaracje pit: e-pity
Wypełnij PIT przez internet i przekaż 1% podatku

Program do rozliczania PIT 2014 online - e-pity 2014
fundacja dzieciom

Twoje rozliczenie podatkowe nie zajmie Ci dłużej niż 5 minut. W naszym programie do rozliczania PITów wspieramy ideę 1%. Wiemy, że wielu z Państwa od lat sympatyzuje i wspiera konkretne OPP, dlatego podjęliśmy decyzję o udostępnieniu bezpłatnej wersji on-line naszego programu wszystkim OPP, uprawnionym do otrzymania 1% podatku za 2018 rok. Dzięki programowi e-pity od dnia jego premiery użytkownicy przekazali już ponad 100.000.000 złotych dla ponad 7000 organizacji.

AKTYWNE AKTUALNE FORMULARZE PIT  PDF ZA 2018

PIT-OP-2018

PIT-28

PIT-36

PIT-36L

PIT-37

PIT-38

PIT-39

Specjalny formularz dla emerytów i rencistów:
Oświadczenie PIT OP online

Jeden procent z pełną kulturą

Fundacja Na Rzecz Kultury i Edukacji im. Tymoteusza Karpowicza KRS jest organizacją pożytku publicznego.

Nasz numer KRS: 0000333054

Jeżeli jesteś tu pierwszy raz, zapoznaj się z naszą misją:
NASZA MISJA

Fundacja prowadzi dwie księgarnie:
Księgarnie Partnerską DSW Tajne Komplety we wrocławskim rynku przy ul. Przejście Garncarskie 2 oraz Księgarnie Filmową Tajne Komplety/Nowe Horyzonty przy ul. Kazimierza we Wrocławiu.

W księgarni Tajne Komplety zorganizowaliśmy w latach 2010-2018 ponad 800 wydarzeń o charakterze kulturalno-edukacyjnym, większość z nich prezentujemy na naszym portalu w postaci zarejestrowanych materiałów filmowych , odwiedź również naszą galerię zdjęć na Facebooku

Poniżej panorama 3D naszej księgarni:

Fundacja prowadzi również działalność wydawniczą. oraz Festiwal Literacko-Artystyczny preTEXTY. Jest również wydawcą popularnego pisma literackiego Magazyn Materiałów Literackich Cegła

Środki przekazane w postaci 1% podatku przeznaczamy na ambitne i niekomercyjne projekty, które nie mogłyby istnieć bez dodatkowego wsparcia.

Możesz przekazać nam 1% podatku. Jak to zrobić?

Po wyliczeniu, ile podatku będziemy mieli do zapłacenia w tym roku, w ostatnich rubrykach zeznania podatkowego wpisujemy nazwę i numer pod jakim widnieje w Krajowym Rejestrze Sądowym organizacja, której chce przekazać 1 % należnego podatku (art.45 ust.5c ustawy o pdpf). Numer ten znajdziemy m.in. na liście publikowanej przez Ministra Sprawiedliwości: http://opp.ms.gov.pl/
Wpisujemy także kwotę, którą chcemy przekazać dla OPP, nie może ona jednak przekraczać 1 % podatku należnego, wynikającego z zeznania podatkowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół (art.45 ust.5c ustawy o pdpf).

Czyli w przypadku naszej Fundacji będzie to:

Nazwa: Fundacja Na Rzecz Kultury i Edukacji im. Tymoteusza Karpowicza
Nr KRS: 0000333054

Bezpłatne, aktualne formularze PIT do pobrania:

1% podatku mogą przekazać organizacjom mającym status pożytku publicznego rozliczający się w Polsce:
??? podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych (w tym m.in.podatnicy uzyskujący dochody z odpłatnego zbycia papierów wartościowych);
??? podatnicy opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych;
??? podatnicy prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą i korzystający z liniowej, 19-procentowej stawki podatku.

Jak przekazać darowiznę:

Dla osób lub firm chcących wesprzeć Fundację darowizną z przeznaczeniem na cele statutowe podajemy numer konta:

więcej o darowiznach pod linkami:

1 na opp, 1 od podatku, 1 opp, 1 organizacje, 1 pit, 1 podatek, 1 podatku, 1 podatku 2012, 1 podatku dla, 1 podatku dochodowego, 1 podatku fundacja, 1 podatku na, 1 procent na kulturę, darowizna 1, darowizna dla stowarzyszenia, 1 podatku wrocław, fundacja kultura, organizacje pożytku publicznego, numer krs fundacji, odliczenia od podatku, krs fundacja, krs fundacji, instytucje użytku publicznego, fundacja opp, fundacja edukacja, fundacja edukacja dzieci, Jak rozliczyć PIT przez internet, Jaki program najlepszy do PIT?, krs fundacja, krs fundacji, numer krs fundacji, odliczenia od podatku, organizacje pożytku publicznego, pit 2018, pit on line 2018, pit za darmo, Program PIT 2018, Program PIT online za darmo, program rozliczeniowy pit, Przekaż 1% korzystając z programu PIT, Rozlicz PIT przez internet, rozliczenia pit 2018 darmo, rozliczenie podatkowe 2018, Szybkie rozliczenie PIT, łatwo pit 2018, łatwo pit 2018, pobierz darmowy program pit 2018, pobierz pit 2018, pobierz pit 2018, rozlicz pit darmo, rozliczanie pit pobierz, aktywne furmalurze pit, pit pdf, rozliczanie pit on line , pity za 2018, rozliczanie pitów za 2018, pit 36 za 2018, pit 29, pit 11, szybkie rozliczanie pit, pit za darmo, rozlicz pit w 5 minut, nowe zasady rozliczania pit, urząd skarbowy rozlicza pit, pitax,