Śniadanie Mistrzów: DKF ? relikt XX wieku czy przestrzeń rozmowy o kinie?

Moderatorem dyskusji jest Adam Kruk, krytyk filmowy i absolwent studiów filmoznawczych na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. Kruk na stałe współpracuje z Dwutygodnikiem, Filmwebem oraz miesięcznikiem Hiro Free. Publikował także m.in. w Kwartalniku Filmowym oraz w Kinie. Jego gośćmi są: Przemek Dudziński, kulturoznawca i były redaktor działu film w portalu G-punkt.pl, Wojciech Wodo ? wcześniej Prezes, obecnie Opiekun DKF ?Politechnika?, Jarosław Skóra, odpowiedzialny za cykl ?Kadry Wrocławia?, prowadzący Młodzieżowy Dyskusyjny Klub Filmowy na Kołłątaja, a także zajmujący się Akademią Filmową w Multikinie w Pasażu Grunwaldzkim oraz Jacek Szymański, niegdyś członek Rady Polskiej Federacji Dyskusyjnych Klubów Filmowych, który dziś stoi za DKF-em ?Kino Minionej Epoki? i organizuje szereg podobnych działań na całym Dolnym Śląsku.

Spotkanie odbyło się w ramach cyklu ?Śniadanie Mistrzów?, organizowanego od trzech lat przez portal kulturalny G-punkt.pl, od niedawna współorganizatorem jest Fundacja na Rzecz Kultury i Edukacji im. Tymoteusza Karpowicza. Tym razem współorganizatorem jest również DKF ?Politechnika?. Celem tych dyskusji jest stworzenie nieskrępowanej atmosfery, sprzyjającej analitycznej rozmowie. W tym sezonie staramy się poruszać kwestie związane z Wrocławiem i Dolnym Śląskiem, czego dowód stanowią tematy dwóch poprzednich debat: ?Czy Wrocław jest miastem filmowym?? oraz ?Literatura w wymiarze lokalnym ? dolnośląskość?. ?Śniadanie Mistrzów? tym razem po raz pierwszy odbędzie się w Tajnych Kompletach.

kolejne Śniadanie Mistrzów już niebawem